Gele Curry Bloemkoolsoep
Je waant je gelijk in India met deze fel gele soep. Heerlijk romig en kruidig. De romigheid komt van lima bonen en niet van room, dus hij is ook toegankelijk voor mensen met een lactose-intolerantie. De gele kleur komt van curcumine, wat je uitaard vindt in de kurkuma wortel. Het geeft curryโs hun typische gele kleur en je lichaam weet er ook wel raad mee.
โ
๐ Veganistisch
โ
๐ฆ Lactosevrij
โ
๐ Glutenvrij
โ
๐ฅ Geen noten
โ
๐ค Schaaldierenvrij
โ
๐ถ Zwangerschap veilig
Allergenen: selderij, mosterd
Prep: 10m / Totaal: 30m
Ingrediënten (1,5 liter)
2 tbsp kokosolie
1 ui
1 appel
4 teen knoflook
1/2 tbsp gember (vers)
1/2 bloemkool
750 ml dark veggie bouillon
100 gr lima bonen
2 1/2 tsp curry kruiden
1/2 tsp koriander
1/4 tsp kurkuma
1 1/2 tsp zout
Stappenplan
Fruit de ui, gember en knoflook aan in de helft van de kokosolie.
Doe alle kruiden (behalve het zout) erbij, en bak even mee tot een mooie pasta ontstaan.
Doe dan de grof gesneden bloemkool erbij, de gesneden appel (met schil) en de bouillon. Breng tot een lichte kook.
Als de bloemkool goed gaat is (ongeveer 15โ20 min) doe je de lima bonen erbij en blend je het geheel.
Maak daarna op smaak met zout, en evt. peper of extra
Notities
Wil je โm leuk opmaken gebruik dan verse koriander en geroosterde kokosrasp. Ook een scheutje kokosmelk misstaat zeker niet.
Zie hieronder wat wij gebruiken als curry poeder. Het liefste zoveel mogelijk als hele zaden, en dan even aanzetten in de pan. Totdat alle aromaโs loskomen. En dan in een spice grinder / foodprocessor fijnmalen. Maar er zijn superveel recepten, dus volg je hart.
2 tbsp korianderzaad
2 tbsp komijnzaad
1 1/2 tbsp kurkuma
2 tsp gemberpoeder
1 tsp mosterdzaad
1 tbsp kaneel cassia
1 tbsp kaneel ceylon
1/2 tsp peper
1/2 tsp kardemom (zonder pod)
1/2 tsp chili vlokken
Wil je mee op onze ontdekkingstocht door de wereld van groentes abonneer je dan op de Groentebroers podcast via Apple, Google of Spotify. Of kijk op radiogroentebroers.nl.