Hummus

Dit is zo simpel en zo lekker dat je nooit meer supermarkt hummus wil. Bovendien zit hummus uit de supermarkt vol met allerlei vetten die helemaal niet nodig zijn. True, een lekker scheut olijfolie over je hummus is heerlijk. Maar we hebben in de supermarkt hummus gevonden met maar 30% kikkererwten 😲. Je maakt hummus gewoon met kikkererwten uit het blik dus in minder dan een kwartier heb je je eigen hummus op tafel.

🎧 Luister naar dit recept in de Groentebroers aflevering 10: Kikkererwt

✅🍏 Veganistisch
✅🍦 Lactosevrij
✅🍞 Glutenvrij
✅🥜 Geen noten
✅🍤 Schaaldierenvrij
✅👶 Zwangerschap veilig

Allergenen: sesam
Prep: 10m / Totaal: 15m


Ingrediënten (4p)

  • 250 gr kikkererwten uit blik

  • 50 gr tahini

  • 30 ml vers citroensap

  • 50 ml aquafaba

  • 1 teen knoflook (klein)

  • 2 gr zout

Stappenplan

  1. Zorg dat de kikkererwten gemakkelijk pletbaar zijn. Kook ze desnoods nog een paar minuten.

  2. Mik alles in de foodprocessor. Was de geplette knoflook desnoods nog even, dat geeft een mildere smaak.

  3. Mix voor ongeveer 4 minuten in een krachtige foodprocessor, voeg wat extra aquafaba toe voor een dunnere pasta.

Notities

  • Aquafaba is het afgietsel uit een potje kikkererwten. Aqua = water en faba = boon. Dit zit vol eiwitten en geeft een romigheid als je het opklop. Je kunt er ook merengue of mayonaise van maken.

  • Volkoren Tahini geeft wat meer smaakcomplexiteit, maar traditionele witte tahini is cleaner qua smaak.

  • Hummus is eigenlijk lekker met bijna alle groentes. Dus je maakt hier gemakkelijk een maaltijd van door er bv. gegrilde courgette, paprika en aubergine op te leggen en met een flatbread op te dippen. 😋 Yum!


Wil je mee op onze ontdekkingstocht door de wereld van groentes abonneer je dan op de Groentebroers podcast via Apple, Google of Spotify. Of kijk op radiogroentebroers.nl.

Vorige
Vorige

Kikkererwt Frittata

Volgende
Volgende

Falafel