Ras el Hanout

Ras El Hanout — Oftewel ‘het hoofd van de winkel’, het beste wat de koopman te bieden heeft. Deze kruidenmix vindt haar oorsprong in Noord Afrika en is in geen enkel recept hetzelfde. Zoals je vaak in melanges ziet is het afhankelijk van wat er verkrijgbaar is en de voorkeur van de kok. 

Hier leg ik uit hoe we Ras el Hanout in de Keuken van Loof maken. Het is het belangrijkste component in onze Marokkaanse Groentestoof, en een super lekkere smaakmaker. Doordat we werken vanuit ‘hele specerijen’ krijg je een veel rijkere smaak van wat je in de supermarkt kunt kopen. 

Allergenen: mosterd
Prep: 15 min / Totaal: 15 min

📹 Check ook mijn Insta-reel hierover:


Ingrediënten

  • 1 ½ tbsp komijnzaad (heel)

  • 2 tbsp korianderzaad (heel)

  • 2 kaneelstok (kassie)

  • 2 tsp zwarte peperkorrel

  • 2 tsp mosterdzaad (heel)

  • ½ tsp kardemom zaden

  • 1/4 nootmuskaat (heel)

  • 2 kruidnagels

  • 2 tsp gemalen gember

  • 1 tsp gemalen kaneel (kassie)

  • ½ tsp gemalen kurkuma

Stappenplan

  1. Toast de hele specerijen totdat beginnen de geuren, iets verkleuring mag.

  2. Grind in een blender of specerijenmaler.

  3. Meng met de gemalen kruiden

Vorige
Vorige

Bietenbowl

Volgende
Volgende

Slasoep