Slasoep

Ik zag ooit een filmpje van een sterrenchef die met alle ingrediënten van een McDonald’s hamburger aan de slag ging en er haute cuisine van maakte. De hamburger werd een “steak tartare” en de ijsbergsla werd … jazeker …  een slasoep. 

Dat moest ik ook proberen. En zoals altijd is de soep zo sterk als de bouillon. Helemaal in het geval van een ijsbergsla soep. Al kon mijn testpanel het resultaat best waarderen. Je proeft de ijsbergsla toch wel. En als je er vlak voor serveren nog wat sla in snippert heb je de crunch ook nog.

🎧 Luister naar dit recept in de Groentebroers aflevering 12: Ijsbergla

Dit is natuurlijk geen slasoep, maar ik was vergeten een foto te maken. En een recept hoort natuurlijk wel een foto te hebben. 😇 Mocht je ‘m zelf gemaakt hebben deel me dan vooral jouw foto! Plaatsen we die erbij.

✅🍏 Vegetarisch
✅🍦 Lactosevrij
✅🍞 Glutenvrij
✅🥜 Notenvrij
✅🍤 Schaaldierenvrij
✅👶 Zwangerschap veilig

Allegenen: geen (let op je bouillon)

Prep: 30m / Totaal: 30m


Ingrediënten (4 personen)

  • 250 gr ijsbergsla

  • 400 gr aardappel

  • 1 ui

  • 800 ml bouillon

  • 1/2 tsp feneriek

  • zout / peper

Stappenplan

  1. Zet je favoriete bouillon klaar! Ik maak ‘m het allerliefste zelf, bijvoorbeeld via ons Light Veggie Bouillon recept. Of bekijk mijn vergelijking van supermarkt boullion’s.

  2. Schil en snij de aardappelen en snij de sla in reepjes. Hou een paar reepjes sla apart.

  3. Snipper de ui en fruit ‘m even kort aan.

  4. Doe er dan de sla, aardappelen en bouillon bij.

  5. Kook voor ongeveer 15 min, totdat de aardappelen gaat zijn. Blend dan met een staafmixer.

  6. Maak op smaak met zout en fenegriek.

  7. Gooi er nog wat knapperige sla (die je apart hebt gehouden) bij vlak voor het serveren.


Wil je mee op onze ontdekkingstocht door de wereld van groentes abonneer je dan op de Groentebroers podcast via Apple, Google of Spotify. Of kijk op radiogroentebroers.nl.

Vorige
Vorige

Ras el Hanout

Volgende
Volgende

Kamille Panna Cotta