Groene Spinazie Broccoli
Spinazie en broccoli zijn hartstikke gezond, hier samen verenigd in een heerlijke diep donkergroene soep. Lekker kruidig met nootmuskaat en fenegriek. De soep krijgt, net als de snert, zijn kleur door chlorofyl. En de groentes brengen hier ook hele gezonde glucosinolaten en nitraten mee.
✅🍏 Veganistisch
✅🍦 Lactosevrij
✅🍞 Glutenvrij
✅🥜 Geen noten
✅🍤 Schaaldierenvrij
✅👶 Zwangerschap veilig
Allergenen: selderij
Prep: 10m / Totaal: 40m
Ingrediënten (1,5 liter)
1 broccoli
200 gr spinazie
1 prei
1 ui
4 tenen knoflook
1 tsp gember (vers)
750 ml lichte veg stock
1/8 tsp zwarte peper (gemalen)
1 1/2 tsp zout
1/4 tsp nootmuskaat
1/2 tsp fenegriek
Stappenplan
Snipper de ui, knoflook en gember en glaceer ze in een scheut olijfolie.
Snij de prei en de broccoli grof, en doe ze samen met de bouillon in de plan. Breng aan de kook.
Als de broccoli gaar is kan de spinazie erbij.
Blend en breng op smaak met de kruiden en zout.
Notities
Heerlijk met wat gestoomde broccoli, geroosterde pijnboompitten en granaatappelpitjes. Of, minder gezond maar wel heerlijk, wat uitgebakken spekjes.
Wil je mee op onze ontdekkingstocht door de wereld van groentes abonneer je dan op de Groentebroers podcast via Apple, Google of Spotify. Of kijk op radiogroentebroers.nl.