Regenboog soepen 🌈

Samen met Studio Brundal hebben we gewerkt aan een mooi soepenpakket. Zes heerlijke, felgekleurde soepen samengepakt in een fraaie cadeauverpakking.

Eat the Rainbow

Iedereen weet dat je twee stuks fruit en twee ons groente moet eten per dag. En steeds meer onderzoek laat zien dat het ook heel belangrijk is om een grote hoeveelheid verschillende planten te eten. Door veel verschillende planten te eten krijg je een brede selectie aan voedingsstoffen binnen, die je lichaam omzet in noodzakelijk bouwstoffen. Dus variatie is belangrijk, en de gemakkelijkste manier om gevarieerd te eten is veel verschillende kleuren te eten. “Eet de Regenboog” zoals ze in goed Engels zeggen. De kleur van een plant is een goede voorspeller van de voedingsstoffen die het bevat. Daarom hebben we zes heerlijke regenboogsoepen gemaakt die ieder een andere kleur en waardevolle nutriënten vertegenwoordigen.

Bouillon is de basis

Hieronder vind je alle recepten om de regenboogsoepen zelf te maken. Daarnaast maken we gebruik van twee basis bouillons, uiteraard gemaakt met groentes. De eerst is de Veggie Bouillon light; gemaakt door verschillende groentes te laten trekken in water. De tweede is de Veggie Bouillon dark; die heeft een intense en complexere smaak. Die komt door gebruik van extra umami bronnen en karamellisatie in de oven.

Uiteraard heb je niet altijd zin om helemaal een bouilon ‘from scratch’ te maken. In de onderstaande video proef ik 4 verschillende supermarktbouillons voor je. En het is zeker niet zo dat de duurste ook de lekkerste is.

Bouillon test; Maggi blokjes vs. Maggi pasta vs. Zonnatura vs. Fundo vs. Zelfgemaakt 🥊

Wil je ze zelf maken?